Novi uspjeh Amine Kajtaz

Predstavljala BiH na OI

Novi uspjeh Amine Kajtaz

M. Maksimović

Susreti reprezentacija Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije upriličeni u danima vikenda u Banjoj Luci bili su uspješni za bh. predstavnicu Aminu Kajtaz. 

Kajtaz je plivajući za reprezentaciju BiH osvojila dva zlata u disciplinama 50 metara - delfin i 100 metara - delfin, te treće mjesto u štafeti. Na takmičenju je nastupalo 267 najboljih plivača iz četri države.

Kajtaz je u Banjoj Luci potvrdila odlazak na Svjetsko prvenstvo (B norma) koje će se održati u Budimpešti u julu ove godine i tako nastavlja tradiciju odlazaka na svjetska takmičenja.

Kajtaz je ljetos predstavila Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskim igrama u Rio de Jeneiru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi