"NiKo" i FaZe se prošetali ESL One New Yorkom

Nikola "NiKo" Kovač MVP turnira

"NiKo" i FaZe se prošetali ESL One New Yorkom

S. Bošković

FaZe Clan je u finalu ESL One New Yorka, turnira u CS:GO igri, bio bolji od Team Liquida rezultatom 3:0. 

Prva mapa u best of 5 seriji bila Inferno, u kojoj je FaZe Clan prevođen sjajnim Nikolom "NiKo" Kovačem dobio s 16:3. Na poluvremenu je rezultat bio 15:0 za FaZe. 

Druga mapa bila je Overpass, koja je ujedno bila i najuzbudljivija. FaZe je na poluvreenu imao prednost od 11:4, no u nastavku partije Team Liquid se probudio, no ipak je izgubio mapu s 16:4. 

Na mapi Mirage Faze je ponovno pokazao zašto je jedna od najboljih CS:GO ekipa svijeta i protivnicima nisu dali šansu. Rezultat na poluvremenu bio je 11:4 za "NiKu" i društvo, da bi u drugom dijelu s laganih 5:0 došli do ukupne pobjede od 16:4. 

Igrači FaZea su osvojili 125.00 dolara. Drugoplasirani Team Liquid osvojio je 50.00 dolara, dok su SK Gaming i Cloud9 "kući" ponijeli po 25.000 dolara. 

MVP čitavog turnira bio je bh. Counter  Strike igrač Nikola "NiKo" Kovač, koji je nakon meča izjavio:

"Znali smo da smo jaki, ali nisam očekivao da ćemo ovako lako doći do naslova. Od DreamHack turnira u Malmeu svaki dan smo trenirali i napredovali smo. Sretan sam zbog ovog rezultaTA. Posljednje tri sedmice išli smo od turnira do turnira i sretan sam što smo pronašli pravu formu", rekao je Kovač, pa dodao: 

"Probati ćemo osvojiti svaki turnir na kojem budemo učestovali. Mislim da imamo kvalitetu za to. Sve je do nas, moramo skupa raditi kao tim i rezultati će doći". 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti