Najbolji na Balkanu: Bez bh. sportista u Top 10

Sandra Perković najbolja

Najbolji na Balkanu: Bez bh. sportista u Top 10

E. Škorić

Hrvatska atletičarka Sandra Perković proglašena je najboljim sportistom Balkana u 2016. godini u tradicionalnom izboru Bugarske novinske agencije  (BTA).

Nacionalne novinske agencije regiona biraju najbolje sportiste Balkana, a u 44. izdanju pobjedu je odnijela Sandra Perković, koja je bila zlatna na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Ona je dobila 82 glasa.

Grčka atletičarka Ekaterini Stefanidi bila je druga sa 67 bodova, dok je Novak Đoković bio treći sa 36 bodova.

Potom slijede Ana Korakaki iz Grčke, peti je turski hrvač Taha Akgul sa 34, a šesti srbijanski košarkaš Miloš Teodosić sa 31 bodom. Bh. sportista nije bilo među Top 10.

Sportista Balkana bira se na osnovu rezultata glasanja 10 nacionalnih novinskih agencija iz Bugarske (BTA), Srbije (TANJUG), Hrvatske (HINA), Rumunije (AGERPRESS), Grčke (ANA-MPA), Bosne i Hercegovine (FENA), Crne Gore (MINA), Turske (AA), Makedonije (MIA) i Albanije (ALBPRESS).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi