Najbolji Hunt i Carlton

Red Bull Cliff Diving

Najbolji Hunt i Carlton

Pobjednik pete i ujedno pretposljednje stanice Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2017. godine, koja je održana u Mostaru, bio je Gary Hunt. Pobjednica u ženskoj konkurenciji je Cesilie Carlton. 

Veličanstvenom takmičenju prisustvovalo je 17.000 gledalaca koji su uživali u akrobatskim skokovima.

Hunt je nakon jučerašnje dvije serije bio na šestom mjestu, ali je zahvaljujući odličnim skokovima u trećoj i finalnoj seriji stigao do prvog mjesta čime je obezbijedio novih 200 bodova u generalnom poretku. Skakač iz Velike Britanije je sada drugi u ukupnom plasmanu.

Razlika između prvog i drugog mjesta u muškoj konkurenciji iznosila je samo sedam bodova.

Drugo mjesto je zauzeo Steven LoBue iz Sjedinjenih Američkih Država, a treći je bio Nikita Fedotov iz Rusije koji se takmičio sa pozivnicom.

Kod žena, druga je bila Helena Merten iz Australije, a treće mjesto je zauzela Anna Bader iz Njemačke koja je također stigla uz "wild card".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi