"Mostar nam je omiljeni grad na turneji!"

Douque, Navratil i Carlton saglasni:

"Mostar nam je omiljeni grad na turneji!"

Sredinom rujna, mostarski ljepotan, Stari most, sada već tradicionalno, poprimi prepoznatljive boje Red Bulla. Karavana poznata pod službenim imenom, "Red Bull Cliff Diving" i ove godine nije mimoišla grad na Neretvi.

Sva najveća svjetska imena ovog ekstremnog sporta su ponovno tu i s nestrpljenjem se isčekuje subota i početak službenog takmičenja. Ekipa SportSport.ba prisustvovala je danas neslužbenom treningu i ispod samog mosta pratila početak ovog veličanstvenog eventa. Već prvih par skokova impresioniralo je mnogobrojne posjetitelje i turiste, a izlazak na zagrijavanje legendarnog Orlanda Duquea, izazvalo je buru oduševljenja među mnoštvom.

Prošlogodišnji pobjednik, u konkurenciji muškaraca, Michal Navratil, za SportSport.ba izjavio je:

"Mostar je svakako moja omiljena stanica ovog takmičenja. Dosta drukčiji od drugih mjesta gdje se takmičimo, posebice zbog ovolikog broja prijateljski nastrojenih ljudi, te zbog toga što skačemo u hladnu i brzu rijeku. Obožavam doći ovdje i zbog klime koja je nevjerojatna, a kako sam prošle godine pobijedio, evidentno mi je da mi ovaj grad odgovara", s osmijehom je rekao češki skakač.


Ikona i zaštitni znak, skoro i sinonim ovog takmičenja, Kolumbijac Orlando Duque nadovezao se :

"Čovječe, Mostar je super. Počev od ljudi, klime, samog takmičenja koje prati navijačko ludilo, pa do partyja....ma sve. Bez kurtoazije, upitate li većinu mojih kolega i kolegica, svi će vam reći da obožavaju doći u vaš grad. Mostar ima neku neobjašnjivu auru kojom zrači, ovakvih mostova u svijetu skoro i nema, a jedina mala mana je to što je ova vaša rijeka Neretva prehladna. Sigurno je najhladnija voda u koju sam ikada skočio", za SportSport.ba izjavio je legendarni Orlando, inače, trenutno vodeći u generalnom poretku Red Bull Cliff divinga

Amerikanka Cesillie Carlton, složila se sa svojim muškim kolegama.

"Svi jedva čekamo doći u ovaj sunčani grad. Sjajan je osjećaj skakati pred ovoliko predivnih ljudi. Mostar je zaista drukčiji od ostalih mjesta u kojima skačemo. Ni u jednom drugom mjestu nismo toliko blizu publici, kad izlazimo iz vode, izlazimo točno među navijače, osjeti se ta bliskost i povezanost s njima, zbog toga volim i preferiram skakati ovdje", za SportSport.ba poentirala je lijepa Cesillie, čije ime nismo znali baš točno spelovati, pa je ova simpatična Amerikanka sama uzela mobitel i uz osmijeh napisala svoje ime.

Valja napomenuti da je Stari most od jutros viši za 7 metara. Tehničari su radili neumorno cijelu noć kako bi na Starom podigli dodatnu platformu i osigurali visinu od 27 metara, koja je neophodna za cliff diving skokove.

Sutra, u petak, skakači će izvoditi prve dvije serije takmičarskih skokova, a u subotu, 16.09. slijedi najspektakularniji dio ovog eventa - veliko finale koje će ponuditi ogromnu količinu uzbuđenja i adrenalina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi