Monroe bez ideje, Saunders odbranio WBO titulu
Foto: Twitter/MirrorFighting

Britanski bokser ostaje prvak u srednjoj kategoriji

Monroe bez ideje, Saunders odbranio WBO titulu

Dugo očekivani meč Billy Joe Saundersa i Willie Monroea Juniora u Londonu je iza nas, a, još uvijek neporaženi Saunders, je uspio odbraniti titulu svjetskog prvaka u srednjoj kateogriji, po WBO verziji.

Meč je počeo baš kako je Saunders želio. Amerikanac Monroe nije uspijevao iskoristiti nešto veći raspon ruku, a Saunders ga je prvi put ozbiljnije pogodio sredinom prve runde.

U drugoj rundi je Monroe pokušavao direktima, dok je Saunders s nekoliko sjajnih kombinacija ozbiljno uzdrmao Amerikanca.

I u trećoj rundi dominacija britanskog boksera, ali se u četvrtoj pojavljuje posjekotina na Saundersovom licu, koja mu zadaje dosta problema.

Monroe je iskoristio Saundersove probleme s posjekotinom da mu u četvrtoj rundi zada nekoliko snažnih udaraca.

Ipak, već u sljedećoj rundi je Saunders povratio koncentraciju i nastavio po starom. Jednostavno se činilo da Monroe nema ideju kako "nauditi" Saundersu.

Monroe je u posljednje dvije runde pokušao nešto više riskirati ne bi li uspio Saundersu zadati značajniji udarac, ipak već je bilo prekasno, a Britanac je nakon 12 rundi slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi