Misteriozna posjeta Mourinha Monacu
Foto: EPA

Dogovarao transfer Mendyja?

Misteriozna posjeta Mourinha Monacu

M. Šljivak

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho boravio je proteklog vikenda u Monte Carlu.

Posebni je viđen na kvalifikacijama za utrku Formule 1 u subotu, ali se vjeruje kako je njegov put u kneževinu bio zbog jednog od fudbalera Monaca.

Navodno, Mourinho ima namjeru da dovede defanzivca Benjamina Mendyja iz redova francuskog prvaka i mnogi mediji u ovoj zemlji tvrde da je Mou zbog njega i otišao u Monaco.

United je nedavno izgubio jednu od glavnih meta. Kneževi su Bernarda Silvu prodali Unitedovom gradskom rivalu Cityju, pa je navodno Mourinho odlučio da se pobrine da se ista stvar ne ponovi i s Mendyjem.

Dok je menadžer Crvenih đavola boravio u Monacu, Mendy je bio u Parizu, pa direktnih pregovora s igračem nije bilo.

Ovaj sjajni fudbaler je jedan od traženijih iz sjajne generacije koja je u sezoni iza nas igrala zaista čudesno i zasluženo je došla do titule prvaka Francuske.

Benjamin Mendy je odigrao ukupno 39 utakmica za Monaco u prošloj sezoni, a uz jedan gol je upisao čak 11 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi