Miočić: UFC se pos*ao po meni

Zaradio je manje od Overeema

Miočić: UFC se pos*ao po meni

Aktuelni UFC prvak hrvatskih korijena Stipe Miočić oštro je prokomentarisao nelogičnosti koje postoje u UFC-u.

Miočićeva posljednja borba bila je protiv Alistara Overeema, koji je uprkos porazu zaradio 200.000 dolara više od njega.

"To je strašno. Neke se stvari definitivno moraju promijeniti, jer ovo nije pošteno. Osjećam se kao da se UFC pos*ao po meni. Pokušavam činiti stvari na ispravan način i raditi s njima, a oni mi jednostavno nisu dali dobru ponudu. Iskoristili su moju dobrotu kao slabost i rekli da je to najbolje što mi mogu ponuditi. Odgovorio sam im kako je to odlično, ali onda sam saznao da zapravo i nije", rekao je Miočić, koji je nastavio:

"Naravno da sam frustriran zbog razlike u plati. UFC zarađuje od mene u mom gradu, a čovjeku koji je izazivač i koji nikada nije osvojio UFC-ovu titulu daju više novca. To nije fer".

UFC narednu borbu za Miočića planira u maju, a tu bi stvari trebale biti drugačije.

"Mi definitivno nismo nepošteni. Ne tražimo par miliona, već samo naknadu za osvajanje pojasa", poručio je američki borac hrvatskih korijena.

Stipe Miočić je za nastup i pobjedu na UFC 203 priredbi dobio 600.000 dolara, dok je Alistar Overeem zaradio 200.000 dolara više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi