Karate klub Vezir uspješan u Banja Luci

Trećeplasirani klub turnira

Karate klub Vezir uspješan u Banja Luci

S. Mlaćo

U nedjelju (26.03.) održan je 5. MEĐUNARODNI BUSHIDO TURNIR u Banja Luci pod organizacijom Karate Kluba „BUSHIDO“.

Na ovom takmičenju je učestvovalo 1.084 takmičara iz 6 država i 70 klubova.

Karate Klub „VEZIR“ Travnik je osvojio 45 medalja i to: 8 zlatnih, 11 srebrenih i 26 bronzanih medalja i samim tim se našao u samom vrhu klubova gdje je KK Vezir uručen pehar kao trećeplasiranom klubu turnira. 

"Ovo je za nas ogroman uspjeh i zaista iz dana u dan pokazujemo koliko vrijedimo i koliko naš klub ulaže za dobrobit djece. Naredne sedmice nas očekuje 1. Kolo Kantonalne lige u Donjem Vakufu, te će ova dva turnira biti izbornog karaktera za naše takmičare za predstojeće Državno Prvenstvo za pionire", izjavio je trener KK Vezir Selman Arnes.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi