Joshua otkrio dvije najveće prijetnje njegovoj dominaciji
foto

Svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji

Joshua otkrio dvije najveće prijetnje njegovoj dominaciji

Anthony Joshua je u aprilu odboksovao meč života protiv legendarnog Vitalija Klička, a sada se sprema za još jednu veliku borbu, odbranu titule prvaka svijeta protiv bugarskog teškaša Kubrata Puleva.

Mnogi u svijetu boksa predviđaju Joshui dug ostanak na "tronu" profesionalnog boksa, ali Britanac ipak smatra da postoje oni koji ga mogu ugroziti, pa je otkrio koja su to dva boksera koja bi mu mogla "oteti" titulu.

Popularni AJ se sprema za odbranu svoje titule svjetskog prvaka (po WBA, IBF i IBO verziji) protiv Kubrata Puleva 28. oktobra na Wembleyju, pa je za Sky Sports odlučio prokomentarisati ovaj meč, ali i svoje najveće konkurente:

"Najveća prijetanja su mi dva čovjeka. Jedan od njih je i moj naredni izazivač, jer ako se tu "pokliznem" sve će krenuti nizbrdo. On ima puno iskustva, odličan direkt i uvijek je bio na nivou svjetskih prvaka. Veoma je talentovan, u tom smislu", istakao je Joshua, pa se osvrnuo i na američkog boksera Deontayja Wildera:

"Deontay Wilder pravi dosta "buke" u SAD-u i to je borba koju ljudi žele vidjeti. Tako da je i Wilder prijetanja."

Ipak, iako je "obilježio" Puleva i Wildera kao prijetanje, Joshua nije previše zabrinut i vjeruje u svoje mogućnosti.

"Ne smijem iznevjeriti samog sebe. Sposoban sam pobijediti bilo koga...Ali moram ostati čvrsto na zemlji", dodao je na kraju 27-godišnji bokser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi