Ilić: Borba za play-off lige biti će teška

Odbojkaš Borca pred početak sezone

Ilić: Borba za play-off lige biti će teška

D. Vejo

Mini pauza uskoro je gotova, a odbojkaši banjalučkog Borca spremni su za nove izazove.

Iako su praktično desetkovani pred nastavak Premijer lige BiH, crveno-plavi se ne predaju. Za prvog protivnika u nastavku imat će ekipu Maglića, protiv koje se žele vratiti na stare staze slave. Očekivanja od nastavka sezone, kazao je jedan od standardnih igrača crveno-plavih.

"Utakmica protiv Maglića iz Foče najvažnija je za nas od početka prvenstva jer nam može odrediti put za dalji dio prvenstva jer bi se trijumfom priključili ekipama u gornjem dijelu tabele i u mnogome bi nam olakšalo ulazak u play-off lige. Našeg narednog protivnika dobro poznajemo i spremili smo se maksimalno za tu utakmicu. U prvom dijelu šampionata protiv njih smo slavili rezultatom 3:1 u Foči, ali nam to ne daje za pravo da u susret uđemo opušteni i da ih potcjenimo jer oni imaju izuzetno kvalitetan sastav i kako odmiče prvenstvo sve bolje igraju. Nadam se da uz podršku publike sa tribina možemo stići do novih bodova koji su veoma bitni za nas", rekao je za SportSport.ba odbojkaš Borca, Borko Ilić.

Crveno-plavi su jučer imali i probni test protiv ekipe Gradiške u "Boriku" gdje su remizirali (2:2 po setovima).

"Utakmica protiv Gradiške je bila test provjera pred meč sa Maglićem, a trener Marijanović je dao priliku mlađim igračima kako bi imao uvid u to na koga može računati u prvenstvu, pa je s toga rezultat bio u drugom planu. Zahvalio bih se ekipi Gradiške koja je smogla snage da stigne u Banja Luku po lošim vremenskim uslovima i odigra meč sa nama", dodaje Ilić.

Meč za bodove, Borac igra u subotu na svom parketu protiv Maglića od 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi