Hrabri Beljo prekinuo zvižduke na himnu BiH!

Svaka čast, majstore

Hrabri Beljo prekinuo zvižduke na himnu BiH!

Mostarski bokser Damir Beljo je pobjedom nad Mohamedom Rasulijem odbranio pojas evropskog prvaka u kruzer kategoriji po WBO verziji.

Ipak, čini se da je trenutak večeri viđen još prije početka borbe koja se održala u dvorani u Širokom Brijegu.

Prije same borbe, dio širokobriješke publike je zvižducima dočekao himnu Bosne i Hercegovine, nakon čega je uslijedio herojski potez bh. boksera.

Ogrnut bh. zastavom, Damir Beljo je na startu gestikulacijama jasno poručio šta misli o tome, da bi potom odlučio zaustaviti zvižduke kako bi se himna odslušala na miru.

Nažalost, zvižduci himni dio tradicionalnog navijačkog repertoara u pojedinim dijelovima naše domovine, i ovo sigurno nije ni prvi, ni posljednji put da se susrećemo s njima. Ipak, ovakve scene ušutkivanja do sada nismo viđali...

Svaka čast! 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.