Pobjeda Gustafssona

Gustafsson uspavao Teixeiru u petoj rundi

M. Šljivak

Alexander Gustafsson pobijedio je večeras na UFC eventu u Švedskoj Glovera Teixeiru nokautom u petoj rundi.

Fantastičan meč su odradila ova dva borca, a na kraju je domaći borac slavio spektakularnim nokautom.

Gustafsson je od početka bio bolji borac. Žestoko je pogađao Teixeiru koji nije imao pravi odgovor. U trećoj rundi je Brazilac bio u nokdaunu, ali se uspio izvući i nastaviti borbu.

Šveđanin je i u četvrtoj rundi bio dominantan. Pogađao je serijama udaraca, a s druge strane je i brazilski borac povremeno uspijevao da pogodi rivala.

Sve je bilo gotovo u petoj rundi. Gustafsson je pogodio protivnika s nekoliko žestokih aperkata, da bi ga zatim završio krošeom i sudija je odlučio da prekine meč.

Ovo je Gustaffsonu 18 pobjeda u karijeri u kojoj ima i četiri poraza, a s druge strane Teixeira je na omjeru od 26-6 nakon ovog meča.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi