Džudisti Borse sjajni u Sloveniji

Medalje došle u Mostar

Džudisti Borse sjajni u Sloveniji

M. Maksimović

Iza mladih džudista Borse je još jedan uspješan vikend.

Ovog puta nastupili su na 9. Međunarodnom turniru Pokal Guštanj koji organizuje judo kluba Ravne u istoimenom gradiću na Koroškem u Sloveniji. Osim Mostaraca na turniru su nastupili džudaši iz 38 klubova iz Hrvatske, Srbije, Poljske, Ukrajine, BiH i Slovenije.

Borsa je u mlađim uzrastima uspješno predstavila Mostar i BiH. Od sedam džudista Borse koji su nastupili njih šest izborilo je odličja. Dan prije takmičenja Borsu je ugostio judo klub Duplek iz Maribora s kojima su odradili zajednički trening što je bila odlična prilika za upoznavanje među vršnjacima dvaju prijateljskih klubova.

Osvajači medalja na Pokalu Guštnja su zlatni Robert Halajkijević, srebrni Nika Miličević i Tvrtko Slokar, te bronzani Petra Jovanović, Sara Prkačin i Ana Bošnjak. Borsaši su do sad nastupili na nekoliko turnira, a posljednji su bili u Češkoj (Češka Trebova) i Samoboru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi