Dragonsi sigurni, dominacija bugarskih timova

EBL, prvo kolo

Dragonsi sigurni, dominacija bugarskih timova

S. Bošković

Završeno je prvo kolo eSport Balkan lige u Counter Strikeu. 

Odigrana su četiri meča, a pobjede su upisali Binary Dragons, Mortal Kombat, Nexus Gaming i ex-Outlaws. 

Binary Dragonsi igrali su protiv mađarske ekipe Game Agents, te su upisali pobjedu od 2:1. 

Agentsi su sjajno odigrali na prvoj mapi Overpass. Sjajno je igrao Gabor "gabesson" Maloicsem koji je imao preko 70 ubojstva, dok je Fodor "FLEAV" Levante imao 69 ubojstava. 

Inferno mapa otišla je na stranu Binary Dragonsa, a najbolje se pokazao Nestor "LETN1" Tanić. Treća mapa bila je Cache na kojoj su Binary Dragonsi pokazali zašto su jedni od favorita i slavili s 16:8 i upisali prvu pobjedu u EBL-u.

Drugi meč odigran je između srbijanske ekipe Squarde i bugarske ekipe Mortal Kombat. 

Bugarski tim je na mapi Inferno pokazao da je iznimno kvalitetan i uzeo je prvu partiju s 16:8. Ipak, na mapi Train Squared pokazuje da posjeduje određeni kvalitet i pobjeđuje s 16:9. 

Pobjednik ovog meča odlučen je na mapi Cobblestone. Na njoj je sjajno odigrao Simeon "dream3r" Ganev, koji je igrao sjajno čitavu seriju i nakon tri partije je imao 71 ubojstvo. Zadnja mapa pripala je ekipi Mortal Kombat. 

Nexus Gaming je lagano porazio debitanta na CS:GO sceni, ekipu Kliktecha. Hrvatska ekipa nije imala previše šanse protiv iskusnih igrača iz Rumunjske i na mapi Train je poražena s 16:7.

Na mapi Mirage kvalitetu je pokazao igrač Nexusa Adrian "XELLOW" Guta koji je napravio ace (sam je ubio pet protivničkih igrača) pri rezultatu 12:3, a do kraja je ekipa Nexus Gaminga uzela još četiri runde i upisala prvu pobjedu u EBL-u.

U posljednjem meču ex-Outlawsi su unatoč odlasku Tedora "Spellan" Nikolova iz tima uspjeli savladati ekipu Resistance. 

Sjajnu partiju gledali smo na mapi Inferno gdje su se igrali produžeci. U njima su se ipak bolje snašli igrači iz Bugarske koji su slavili s 19:17. 

Na mapi Inferno gledali smo neizvjesnu prvu dionicu partiju koju je Resistance dobio s 8:7. No, u nastavku ex-Outlaws osvaja devet partija i upisuje pobjedu od 16:10. 

U drugom kolu eSport Balkan Lige gledat ćemo sljedeće mečeve: 

Game Agents - Squared

Binary Dragons - Nexus Gaming

Ex - Outlaws - Mortal Kombat

Kliktech - Resistance

EBL (CS:GO) - prvo kolo: 

Binary Dragons - Game Agents 2:1

Nexus Gaming - Kliktech 2:0

Resistance - ex - Outlaws 0:2 

Squared - Mortal Kombat 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi