Datum meča je isti, ali Joshua ima novog protivnika
Foto: EPA

Carlos Takam umjesto Kubrata Puleva

Datum meča je isti, ali Joshua ima novog protivnika

Borba u kojoj će Anthony Joshua braniti svoju titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji zakazana je za 28. oktobar 2017. godine. Snažni Britanac je trebao boksovati protiv Kubrata Puleva, ipak do njihovog okrašaja neće doći.

Međutim, Anthony Joshua će braniti titulu 28. oktobra u Cardiffu, ali će njegov obavezni izazivač, prema IBF-u, biti Carlos Takam.

Naime, IBF rangira Takama na trećoj poziciji u svijetu, pa će dobiti priliku da "ukrsti rukavice" sa Joshuom, jer je Pulev zadobio povredu ramena na sparingu, od koje se neće moći oporaviti u kratkom roku.

"Dobio sam poziv od Kallea Sauderlanda koji mi je rekao da je Pulev povrijedio rame i da se možda neće moći boriti, a to je nešto kasnije potvrdio njegov doktor", izjavio je bokserski promoter Eddie Hearn, pa nastavio: 

"Pravila IBF-a nalažu da se prelazi na narednog boksera na listi, a to je Carlos Takam...Kada je meč sa Pulevom najavljen dogvorio sam se sa Takamovim timom da počnu s treningom i da budu 'u stanju pripravnosti' za ovaj meč. Kada sam ih večeras nazvao bili su presretni, spremni su".

"Ovo je teška pozicija za Joshuu jer se on pripremao za Puleva, za njegov stil i visinu, a sada će se suočiti sa potpuno drugačijim bokserom", dodao je Hearn.

Iako je Tekam izazivač za titulu po IBF verziji, Joshua će 28. oktobra braniti sve svoje titule svjetskog prvaka u teškoj kateogriji.

Carlos Takam je rođen prije 36-godina u Kamerunu, ali živi i trenira u Francuskoj. Profesionalnim boksom se bavi od 2005. godine. Važi za veoma snažnog boksera, a u svojih 39 profesionalnih mečeva je upisao 35 pobjeda, od čega je slavio nakon prekida 27 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi