Dana White: McGregor nije bokser
Foto: EPA

Predsjednik UFC-a vidi McGregorovu šansu u njegovoj snazi

Dana White: McGregor nije bokser

Predsjednik UFC-a Dana White je, čini se, sve pesimističniji kada je riječ o šansama Conora McGregora, borca njegove organizacije, u boks "meču stoljeća" protiv američkog boksera Floyda Mayweathera.

Conor McGregor trenutno boravi u Las Vegasu gdje će se tokom šest sedmica pokušati spremiti za borbu sa Mayweatherom, međutim nakon što je pogledao snimke njegovih treninga, Dana White i nije previše impresioniran bokserskim vještinama irskog MMA borca.

"Vidio sam samo ono što mi je on poslao, snimke koje mi je on poslao. Slušajte, na kraju dana, Conor McGregor nije bokser, on je borac", izjavio je White, te nastavio:

"Conor je veći i jači i mora pogoditi Floyda Mayweathera tako da ga povrijedi...Ne vidim kako može na poene dobiti Floyda u bokserkom meču...Vjerujem da će se Floyd u ovoj borbi boriti na način na koji se tradicionalno bori, kao najbolji defanzivni borac ikada."

"Mislim da će biti oprezan i da će se pokušati puno kretati, pokušat će se skloniti od McGregora...Mislim da će McGregor krenuti ravno na njega i pokušati ga nokautirati", dodao je Dana White.

Meč Floyda Mayweathera i Conora McGregora je zakazan za 26. august u Las Vegasu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi