Cro Cop dobio rivala za povratnički meč

Bori se sa 47-godišnjakom

Cro Cop dobio rivala za povratnički meč

M. Šljivak

Mirko Filipović vraća se u Rizin.

Legendarni hrvatski borac će u ovoj organizaciji odraditi nekoliko borbi, a na povratku na World Grand Prixu će za rivala imati 47-godišnjeg japanskog veterana Tsuyoshija Kosakija.

Radi se o čovjeku koji u karijeri ima 27 pobjeda i 19 poraza, a najpoznatiji je po tome što je 2000. godine postao prvi čovjek koji je pobijedio velikog Fedora Emelianenka.

Ta borba je trajala samo 17 sekundi, a završena je pobjedom Japanca tehničkim nokautom zbog posjekotine ruskog borca.

Ovaj meč je na rasporedu 31. decembra, a Filipović je prošle godine osvojio Rizinov turnir nakon čega je najavio oproštaj.

Ipak, predomislio se i legendarnog Cro Copa ćemo ponovo gledati u ringu, ali u ovom meču će biti apsolutni favorit. Biće to borba pravih veterana jer je i Mirko odavno već u petoj deceniji života (43).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi