Čaba Silađi ponovo blistao u Banjaluci

Novo zlato za srbijanskog plivača

Čaba Silađi ponovo blistao u Banjaluci

D. Vejo

Srbijanski plivač Čaba Silađi ostvario je veliki uspjeh na sada već minulom plivačkom mitingu održanom u Banjaluci, a pod nazivom "Banja Luka Open 2017".

On je u disciplini 100 metara prsno stigao do zlata. Istu je otplivao u vremenu od 1:01:42 sekunde, te tako ponovo dokazao da se nalazi u izvanrednoj formi.

Iza sebe je ostavio Kristijana Lakatoša, koji je istu dionicu isplivao za 1:03:16 sekunde, dok je bronza pripala Kosti Mitroviću, a njegovo vrijeme bilo je 1:06:43 sekunde.

Ovim zlatom, Silađi je obezbjedio vizu za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti koje će održati u julu mjesecu tekuće godine.

Grad na Vrbasu očito "leži" srbijanskom plivačku koji je prije nekoliko mjeseci vodio glavnu riječ na takmičenju pod nazivom "Susret reprezentacija 2017", a gdje je bio potpuno dominantan na način da je stigao do čak dva zlata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi