Bolesna majka Toma Bradyja bila je inspiracija Patriotsima

Pobjeda za bolesnu majku

Bolesna majka Toma Bradyja bila je inspiracija Patriotsima

E. Škorić

U nevjerovatnom Super Bowlu sinoć su New England Patriotsi došli do slavlja nakon ludog preokreta.

Patriotsi su pobijedili Atlanta Falconse sa 34:28, pa su osvojili peti naslov prvaka. Meč je obilježilo dosta toga, bilo je raznih emocija, a onda se pojavila tužna priča o majci Toma Bradyja.

Njegova majka Galynn vodi već 1i mjeseci borbu s teškom bolesti, pa se nije pojavila niti na jednom susretu njenog sina.

Nije trebala da bude ni sinoć u Houstonu, ali nije željela da propusti tako važan događaj u životu njenog sina. Sa zamotanom glavom, vidno bolesna, došla je na NRG Stadium i na kraju je uživala u slavlju sina Tommyja.

"Razgovarao sam s njim prije utakmice i rekao sam mu da moramo dobiti utakmicu za njegovu majku, jer znam koliko mu ona znači. Nisam je cijelu sezonu vidio na utakmicama i kad sam je ugledao bilo mi je strašno drago", otkrio je nakon utakmice vlasnik Patriotsa Bob Kraft.

"Pobjedu posvećujem majci, ona mi je sve na svijetu", kazao je Brady, koji je čestitao Falconsima na dobroj igri.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi