"Bez pritiska, već smo mnogo postigli"

Trener Bimal Jedinstva

"Bez pritiska, već smo mnogo postigli"

Odbojkašice Bimal Jedinstva danas (19 časova) igraju revanš meč osmine finala CEV kupa protiv favorizovanog Dinama iz Kazanja.

Brčanke će pred domaćim navijačima pokušati da odigraju dobru utakmicu i tako barem malo poprave utisak iz prvog duela kada su ubjedljivo poražene (25:12, 25:11, 25:17).

"Ovo je veliki meč za nas, oni su ekipa koja ima dvije reprezentativke Rusije, a četiri na širem spisku. Posloženi su kako igrački, tako i u svakom drugom smislu. Ne zanosimo se sa idejama, niti opterećujemo time da pobijedimo, idemo da pokažemo koliko možemo", rekao je trener Bimal Jedinstva Smail Pezerović.

"Svjesni smo gdje se nalazimo u ovom momentu, a tražiću od djevojaka da probamo napraviti više nego u Kazanju gdje smo u prosjeku uzimali 14 poena po setu. Sada ćemo probati da tu bude 15 plus, da dođemo do 20, a ako se ukaže prilika za nešto više zgrabićemo je. Nastojimo malim koracima da napredujemo i da postavimo pred sebe realne ciljeve", dodao je on. 

Trebalo bi napomenuti da će Brčanke u ovom meču nastupiti u kompletnom sastavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti