Aganović: Ozbiljnom igrom do nove pobjede

Kakanjski odbojkaši dočekuju Maglić

Aganović: Ozbiljnom igrom do nove pobjede

D. Kurbegović

Odbojkaši Kaknja sutra u Sportskoj dvorani KSC Kakanj igraju revanš meč četvrtine finala play off-a za prvaka BiH protiv ekipe Maglića iz Foče.

U prvom meču u Foči Kakanjci su slavili sa 0:3 i u dobrom raspoloženju dočekuju goste.

Na treninzima se radi kvalitetno, a na prošlom treningu zajedno sa seniorskom ekipom trenirale su i mlađe kategorije ovog kluba.

Kako je kazao trener i igrač ekipe iz Kaknja, Almir Aganović, zadovoljan je radom s mlađim kategorijama koje su osnova za budućnost kluba:

"Naš rad s mlađim kategorijama već daje rezultate. Imamo pionirsku i kadetsku ekipu u završnici Federalnog prvenstva  i nadam se da ćemo se plasirati i na državno barem u jednoj kategoriji. Na dobrom smo putu, treba raditi i ulagati u mlađe kategorije uz naravno mnogo strpljenja da bi se izgradio jedan prosječan igrača."

Popularni Švabo se osvrnuo i na utakmicu s ekipom Maglića:

"Rezultatski pobjeda od 3:0 u prvoj utakmici izgleda lagano, međutim ekipa Foče ima kvalitet da napravi problem, zato očekujem ponovo ozbiljnu utakmicu s naše strane i prolaz u polufinale."

Ako kakanjski tim prođe ekipu iz Foče u polufinalu ga čeka pobjednik duela Radnik - Jedinstvo u kojem je Radnik slavio u prvoj utakmici u Brčkom.

Iz kluba su pozvali navijače da im pruže podršku u ovom meču, ali i u nastavku play-off-a kako bi zajedno postigli što bolje rezultate.

Meč u Sportskoj dvorani počinje u 18:00 sati a sudit će ga Abadžija Adnan iz Ilijaša i Mešić Minela iz Sarajeva, dok je delegat Karadeglija Nebojša iz Ljubinja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi