Tužna sudbina dječaka Bradleya: Rak mu se ponovo vratio

Dječak koji je osvojio srca

Tužna sudbina dječaka Bradleya: Rak mu se ponovo vratio

M. Šljivak

Bradley Lowery, petogodišnji dječak iz Sunderlanda, ponovo je dobio rak.

Hrabri dječak koji je postao poznat nakon što su mu u pomoć pritekli igrači mnogobrojnih engleskih klubova, uspio je nakratko da pobijedi bolest, ali je sreća i radost kratko trajala.

Nove pretrage koje je dječak obavio prethodnih dana su pokazale da se rak ponovo vratio, što je potvrdila njegova porodica.

"Bradley je bio na dodatnim pregledima. Morali smo čekati rezultate, a dobili smo vijesti koje nismo željeli da čujemo. Rezultati su pokazali da je bilo određenih poboljšanja, ali u nekim dijelovima se vratio tumor i to u donjem dijelu leđa. Srce nam se slomilo. Ne znamo kako ćemo dalje. Zašto je život tako okrutan? Zašto ne puste moju bebicu na miru?", napisala je njegova baka Gemma.

Bradley je dobio na hiljade poruka podrške iz cijelog svijeta. Ljekari su ranije predviđali da ovaj dječak ima svega nekoliko nedjelja za život, ali je sve prognoze pobijedio. Dobijao terapije koje su mu produžavale život, no nadamo se da će i ovaj put izaći kao pobjednik iz ove teške borbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi