Red Bull Crashed Ice: Ledolomci na Mediteranu

Otvoreno Svjetsko prvenstvo

Red Bull Crashed Ice: Ledolomci na Mediteranu

Sponzorski tekst

Svjetsko prvenstvo u downhill utrkivanju na klizaljkama, Red Bull Crashed Ice, sezonu 2017. otvorili su na pomalo neobičnom mjestu na jugu Francuske u Marseju. 

U centru ovog prelijepog mediteranskog grada, posebno za ovu priliku izgrađena je ledena staza duga 340 metara. Visinska razlika od starta do cilja je 20 metara, a staza je prepuna zavoja i skokova kako bi ovu utrku na klizaljkama učinili što zanimljivijom.

Uzbuđenje, napetost i ledena jurnjava. Dakle, ništa manje od očekivanog nismo mogli vidjeti na otvaranju sezone 2017. i najbržeg sporta na ledu, Red Bull Crashed Ice. Amerikanac Cameron Naasz je nakon dominacije u cijeloj utrci slavio ispred svog zemljaka Maxwella Dunnea, dok je treća pozicija pripala Austrijancu Marcu Dallasu.

Kanađanka Jacqueline Legere bila je najbrža u ženskoj konkurenciji ispred Amerikanke Amande Trunzo, odnosno Austrijanke Veronike Windisch koja je utrku u Francuskoj završila na trećem mjestu.

Najbrži klizači svijeta se nakon Francuske sele u Jväsklyäu u Finsku, gdje je takmičenje na programu 20. i 21. januara. Slijede potom Saint Paul i SAD 3. i 4. februara te šlag na kraju, Ottawa i Kanada 3. i 4. marta.

Red Bull TV će i narednu utrku prenositi uživo te stoga toplo preporučujemo da ponovo budete uz svoje mobilne uređaje, male i velike ekrane.

U slučaju da ste propustili ovu utrku ili jednostavno još jednom želite uživati u majstorijama najbržih klizača svijeta, reprizu možete pogledati na ovom linku.

Red Bull Crashed Ice - muška konkurencija

1. Cameron Naasz (USA)
2. Maxwell Dunne (USA)
3. Marco Dallas (AUT)
4. Scott Croxall (CAN)
5. Guillaume Bouvet-Morissette (CAN)

Red Bull Crashed Ice - ženska konkurencija

1. Jacqueline Legere (CAN)
2. Amanda Trunzo (USA)
3. Veronika Windisch (AUT)
4. Sydney O'keefe (USA)
5. Myriam Trepanned (CAN)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi