Potresne slike: Borba za život Ivana Klasnića!

Čeka treću transplantaciju bubrega

Potresne slike: Borba za život Ivana Klasnića!

M. Šljivak

Nekadašnji hrvatski fudbaler Ivan Klasnić već godinama se bori s teškom bolesti bubrega.

Iako je već dva puta vršio transplantaciju bubrega, njegovo tijelo ih je odbijalo, pa je sada primoran da i treći put ide na operaciju.

Dok čeka novi bubreg, Klasnić tri puta sedmično odlazi na dijalizu, a njemačka televizija NDR je prikazala potresnu priču o borbi nekadašnjeg fudbalera Werdera iz Bremena.

Klasniću je bubreg otkazao prije deset godina. Ipak, uspio se vratiti na terene i čak je nastupio i na Evropskom prvenstvu za Hrvatsku. Međutim, bolest se vratila i ovaj bivši fudbaler ponovo vodi tešku životnu bitku.

Također, bitku vodi i na sudu s nekadašnjim ljekarima tima iz Bremena. Oni su krivci jer nisu na vrijeme uočili da bolest postoji i to je na kraju ugrozilo život ovog nekada sjajnog napadača.

"Želio bih dobiti novi bubreg da mogu ponovo uživati u životu", istakao je Klasnić za NDR.

Zaista tužna i potresna slika sjajnog sportiste.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi