Messiju suđenje zakazano tri dana prije El Clasica

Suđenje 20. aprila

Messiju suđenje zakazano tri dana prije El Clasica

M. Šljivak

Zvijezda Barcelone Lionel Messi naći će se pred sudom samo tri dana prije velikog El Clasica protiv Real Madrida.

Otac i sin Messi su u julu prošle godine osuđeni na po 21 mjesec zatvora zbog utaje poreza, ali su se žalili Vrhovnom sudu Španije, koji je novo suđenje zakazao za 20. april.

Tako će se Messi pojaviti pred sudom samo tri dana prije velikog meča protiv Real Madrida u kojem bi se moglo saznati ime novog prvaka Španije.

Leo i njegov otac Jorge Messi optuženi su po tri tačke za poresku prevaru, te su optuženi za izbjegavanje plaćanja poreza od četiri miliona eura u periodu od 2007. do 2009. godine.

Ako se potvrdi kazna, Leo vjerovatno neće u zatvor, jer za osude koje su manje od dvije godine moguća je nagodba o uslovnoj kazni.

Također, Sud je ranije naložio zvijezdi Barcelone plaćanje kazne o dva miliona američkih dolara, dok njegov otac mora platiti pola miliona manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi