Kopačka stvorena za napadače dostupna u Sport Life radnjama

Hypervenom 3

Kopačka stvorena za napadače dostupna u Sport Life radnjama

Sponzorski tekst

Nova Nike Hypervenom 3 kopačka je, prije svega, dizajnirana za dvije stvari: brzu promjenu smjera i snažan šut. Uzimajuću u obzir ove ključne elemente, model Hypervenom doživeo je ključnu promjenu uvođenjem Flyknit tehnologije i novog uloška.

Almir Bekić, fudbaler FK Sarajeva  je probao kopačku na terenu i potvrdio da je nova Nike Hypervenom Phantom III kopačka kreirana za prave napadače.

Ključna tehnologija se nalazi na dijelu kopačke koji služi za poentiranje, a sadrži višeslojnu Poron pjenu koja se prilagođava stopalu prilikom šutiranja. Pjenasti jastučići debeli su dva milimetra, dok ostatak Flyknit gornjišta svojom prozračnošću i fleksibilnošću doprinosi poboljšanom osjećanju i kontroli lopte.

Radi maksimalnog prilagođavanja svakom stopalu, dužina Nike Flywire niti povećana je na tri metra (prethodni Hypervenom model je imao jedan metar), što omogućuje svakom fudbaleru da prilagodi kopačku filigranski precizno duž njene cijele dužine. Dodatnu stabilnost garantuje nova Dynamic Fit  čarapa prateći anatomiju skočnog zgloba, štiteći ga od naglih pokreta koji nastaju prilikom brzih promjena smjera. Pored dubokog modela, ljubitelji plitkih kopački pronaći će novi Hypervenom 3 i u navedenoj varijanti.

Hypervenom 3 je, takođe, prva Nike kopačka sa novim Hyper-Reactive uloškom izrađenog u prednjem dijelu od Pebax materijala koji omogućava konstantan kontakt sa podlogom u trenucima kada se peta podiže radi nagle promene smjera. Laka samo 196 grama, kopačka Hypervenom 3 je za čak 17% lakša od prethodnog modela.

„Izrađeno je preko 200 prototipova pre nego što smo postigli savršenu ravnotežu karakteristika potrebnih svakom fudbaleru. Sa naglaskom na promeni smjera i snažnom šutiranju, stvorili smo idealnu kopačku namijenjenu napadačima“,  izjavio je Max Blau, potpredsjednik Nike Football Footwear.

Hypervenom 3 modeli su dostupni u odabranim Sport Life radnjama u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi