Kamionom na trening pored skupocjenih automobila

Tako je na trening dolazio Walter Pandiani

Kamionom na trening pored skupocjenih automobila

M. Šljivak

Legendarni urugvajski napadač Walter Pandiani najbolje dane u karijeri je imao u dresu Deportiva iz La Corune.

Iako je bio zamjena Diegu Tristanu u timu s Riazora, Pandiani je maksimalno koristio minutažu, te je postigao 31 gol u 86 utakmica za ovaj tim koji je početkom novog stoljeća blistao u Evropi i Španiji.

Pandiani je bio poprilično kontroverzan fudbaler i imao je zaista čudne životne navike. Tako je na treninge Deportiva dolazio u kamionu marke Iveco, dok su njegovi saigrači vozili skupocjene automobile.

I uvijek je bio pravi hit. Na klupskom parkingu se njegov kamion uvijek izdvajao od ostalih, a Urugvajac je privlačio pažnju gdje god bi se s njim pojavio.

U srijedu je poznati kamion dobio novog vlasnika. Prodat je u Barceloni za 4.500 eura, ali će ostati upamćen kao jedan od najpoznatijih kamiona koji se pojavio u Španiji.

Walter Pandiani je karijeru završio 2016. godine u švicarskoj Lozani, a u karijeri je oš igrao za Mallorcu, Birmingham, Espanyol, Osasunu, Villarreal...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije