Huligani Dynamo Dresdena pretukli izbjeglice iz Iraka

Pišu njemački mediji

Huligani Dynamo Dresdena pretukli izbjeglice iz Iraka

Njemački mediji donose vijest da su huligani Dynamo Dresdena pretukli nekoliko iračkih izbjeglica kojim su nanijeli teške tjelesne povrede.

Napad se desio prošle nedjelje za vrijeme jednog lokalnog festivala koji se održavao u Dresdenu, a na meti huligana bile su izbjeglice koje su u martu 2015. godine pobjegle iz sjevernog Iraka pod terorom militanata Islamske države.

Kako se navodi, policija je prošle nedjelje pronašla šestoricu pretučenih Iračana u dresdenskoj ulici Königsufer. Najmlađi od njih ima 19, a najstariji 43 godine.

"Podmuklo su nas napali šakama. Jedan moj prijatelj je i dalje u bolnici. Želimo što prije pobjeći iz Dresdena", poručio je jedan pretučeni Iračanin.

Lokalna policija Dresdena se oglasila i istakla da je mogući uzrok napada ksenofobija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi