Hrabri dječak iz Srebrenika upoznao zvijezde Barcelone

Ispunio san

Hrabri dječak iz Srebrenika upoznao zvijezde Barcelone

Devetogodišnji Davud Džafić iz Srebrenika se već nekoliko godina bori s leukemijom.

Ovaj hrabri dječak je veliki navijač Barcelone, a jučer je imao priliku upoznati najveće zvijezde katalonskog tima i tako ispuniti svoj san. Zahvaljujućima ljudima velikog srca, Davud je otputovao u Barcelonu gdje su mu druženje priredili Leo Messi, Neymar, Ivan Rakitić, Arda Turan i Andres Iniesta.

Davudu su u upoznavanju igrača svog omiljenog kluba pomogli fondacija FC Barcelona, katalonski Crveni krst i ured Kluba za članove s posebnim potrebama (OAE).

Kako je navedeno na Facebook stranici pod nazivom "FC Barcelona Balkan fans", veliku ulogu u ovoj priči imali su direktor katalonskog Crvenog krsta Enric Morist, članovi ove organizacije Albert Alvarez i Carles Godia, jedna od direktorica FK Barcelona Pilar Guinovart, potpredsjednik kluba Jordi Cardoner te koordinator projekta za pomoć osobama s posebnim potrebama "T'acompanyem" Kenan Terzić.

"Iako Davud zbog stranog jezika nije mogao popričati s igračima, a zbog silne sreće i uzbuđenja nije odgovorio ni Rakitiću koji mu se obratio na hrvatskom jeziku, mi smo sigurni da će mu ovo pomoći, da je maleni Davud 'napunio baterije' i da će se nastaviti hrabro boriti s ovom teškom bolešću", navedeno je na pomenutoj stranici koja okuplja navijače Barcelone sa Balkana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi