Holandski odbojkaš spavao s 12-godišnjakinjom

Četiri godine zatvora

Holandski odbojkaš spavao s 12-godišnjakinjom

E. Škorić

Holandski odbojkaš Steven van de Velde osuđen je na četiri godine zatvora.

Prije tri godine je Steven upoznao 12-godišnju djevojčicu na internetu, koju je posjetio u Engleskoj, a zatim i imao spolni odnos sa djevojčicom. Prvo su spavali u hotelu, a onda u kući njenih roditelja.

Kada su saznali, roditelji su bili šokirani i Holanđanina su prijavili policiji. Steven je priznao djelo i izrazio žaljenje, a na kraju mu je određena četverogodišnja zatvorska  kazna.

Međutim, pravila u Holandiji su drugačija nego u Velikoj Britaniji, pa Steven ne mora u zatvor, već će kaznu odslužiti društvenokorisnim radom, a štaviše, može igrati na turnirima, što je poprilično nepošteno prema poštenom svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije