Herojski potez Dignea tokom napada u Barceloni

Pomogao povrijeđenima

Herojski potez Dignea tokom napada u Barceloni

E. Čaušević

Prije nekoliko dana Barcelonu je potresao teroristički napad u kojem je život izgubilo 13 osoba.

Nakon nekoliko mjeseci mirovanja svijet je u prošloj sedmici uzdrmalo nekoliko terorističkih napada širom Evrope. Međutim, napad u Barceloni bio je u centru pažnje jer je poginulo čak 13 osoba, a preko 100 ih je povrijeđeno.

Mundo Deportivo objavio je danas da je fudbaler Barcelone Lucas Digne herojski reagovao kada je čuo šta se desilo u ovom gradu. Navodno, Digne je odmah napustio svoj dom i zaputio se na mjesto gdje se desila ova tragedija.

Nakon što je stigao na mjesto gdje se ovaj užasni napad desio igrač Barcelone je pomagao povrijeđenima, a svojim automobilom neke je prevezao do najbliže bolnice. Zaista herojski podvig fudbalera Barcelone koji je oduševio cijeli svijet.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi