Fotografija koja je mogla uništiti dvije velike karijere
Foto: EPA

Nastala početkom 90-tih

Fotografija koja je mogla uništiti dvije velike karijere

E. Čaušević

Diego Maradona poznat je po tome da je vodio veoma buran život dok je profesionalno igrao fudbal.

Jedan od najbolji fudbaler svih vremena obilježio je najvažniju sporednu stvari na svijetu na više načina. Maradona je van fudbala vodio veoma buran život što ga je na kraju koštalo. Poznato je da je Argentinac konzumirao kokain, a nije se trudio da se krije od očiju javnosti.

Međutim, nakon mnogo godina u javnost je procurila fotografija s početka 90-tih. Maradona je tada bio u Boci Juniors, a te sezone na sceni su se pojavila dvojica igrača koja su kasnije napravila veoma zapažene karijere. Radi se o Veronu i Kilyju Gonzalezu nekadašnjem igraču Valencije.

Jasno se vidi da je fotografija nastala tokom jedne od mnogobrojnih žurki koje je pravio Maradona. Na stolu se vidi kokain, a sreća pomenutog dvojca što je ovaj slika ugledala tek kasnije svjetlo dana. Teško da bi Veron i Gonzalez ostvarili tako velike karijere da je fotografija puštena u javnost godine kada je nastala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi