Engleski fudbaler dva puta pobijedio rak

Joe Thompson drugi put je dobio životnu bitku

Engleski fudbaler dva puta pobijedio rak

D. Rakanović

Veznjak engleskog niželigaša Rochdalea, Joe Thompson po drugi put dobio je životnu bitku protiv raka. 

Thompsonu (28) je prvobitno dijagnostifikovan rak 2013. godine kada je osjetio bolove u vratu, da bi vrlo brzo započeo hemoterapiju nakon koje je uspio ozdraviti, pa čak se i vratiti na teren. 

Međutim,  u martu je Thompson objavio da se rak vratio, ali je ponovo izašao kao pobjednik. 

 "Samo da potvrdim. Jednostavnim riječnikom nema više raka. Produžeci i penali, ali Thompson 2 - rak 0", napisao je na Twitteru Johnson.

Velika podrška bili su mu porodica,, prijatelji i saigrači.

"Otkad sam otkrio da imam tu bolest, vi ste me činili jakim. Želim se zahvaliti svojoj ženi Chantelle koja je bila moja 'stijena' i koja je uvijek bila uz mene, puna snage. Ne moram ni govoriti koliko volim svoju suprugu i prekrasnu kćer koji su mi davali motiv iz dana u dan. Ja sam zapravo vrlo sretan čovjek. Jednog ću dana napisati pravi bestseller", rekao je Johnson. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi