Dani Alves posjetio siromašni gradić u kojem se rodio
Foto: Instagram/danialves23/

Prisjetio se odrastanja u trošnoj kućici

Dani Alves posjetio siromašni gradić u kojem se rodio

Dani Alves je veoma blizu napuštanja Juventusa i prelaska u Manchester City, a sjajni defanzivac koji je u svojoj fudbalskoj karijeri zaradio milione, odlučio se vratiti u svoje rodno mjesto i podsjetiti se na skromne početke.

Alves se, u jeku glasina o mogućem transferu, odlučio vratiti u rodni Brazil i posjetiti siromašni gradić Juazeiro u kojem je odrastao.

Slike i video snimke sa svog puta u rodni grad, Alves je podijelio na svom Instagram profilu.


Brazilac je postavio sliku na kojoj sjedi u svojoj staroj, oronuloj, spavaćoj sobi.

"Život je težak za one koji su mekani, ovo je moj grad. Povratak ovdje me čini sretnim. Nije mi potreban novac ili aplauz, samo mi treba zdravlje, dobar krevet, dušek i puno snage duha", napisao je Alves uz sliku iz stare spavaće sobe.

Alves je postavio i snimak sa terena na kojem je nekada igrao fudbal, a odlučio se i lokalnim stanovnicima pomoći u manjim radovima.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti