Bivši igrač Barce uhapšen zbog borbe pijetlova
Foto: EPA

Zanimljiva "karijera"

Bivši igrač Barce uhapšen zbog borbe pijetlova

E. Čaušević

Nekadašnji brazilski fudbaler Fabio Rochemback našao je zanimljiv "posao" nakon završetka igračke karijere.

Ovaj nekada vezni igrač upamćen je po tome što je jedan dio svoje karijere proveo u Barceloni gdje se nije baš naigrao. Nakon toga odlučio je da se okuša i u engleskom Premiershipu u dresu Middlesbrougha. Nakon toga igrao je još za Sporting i Gremio, a karijeru je završio 2014. godine u Ipirangi.

Nakon što je okačio kopačke o klin čini se da je Rochemback našao novi "posao" zbog čega je završio u zatvoru. Naime, nekadašnji igrač Barce bavi se organizovanjem borbi pijetlova. 

Brazilska policija pronašla je 89 boksova za ove borbe, te 30.000 eura koje je zaplijenila tu noć. Nakon što su uhapsili nekoliko osoba shvatili su da je organizator svega toga nekadašnji reprezentativac Brazila. Njegov otac je nakon toga preuzeo odgovornost na sebe, ali je njegov sin ostao u pritvoru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije