Zvezda u neizvjesnom meču slavila kod Galatasarayja

Euroliga, 2. kolo

Zvezda u neizvjesnom meču slavila kod Galatasarayja

Košarkaši Crvene Zvezde slavili su večeras u gostima kod Darašufake sa 85:83.

Beograđani su odigrali cijeli meč veoma hrabro i na kraju zasluženo upisali prvu pobjedu u ovosezonskoj Euroligi. 

Domaća ekipa je mnogo bolje otvorila meč te su prvu dionicu riješili u svoju korist sa 13 poena razlike (30:17). Ipak, Zvezda je već u narednoj četvrtini uzvratila istom mjerom te se na odmor otišlo sa nerješenim rezultatom. 

Nastavak meča donio je izjednačenu košarku. Igralo se većinom koš za koš, a u veoma uzbudljivoj završnici na kraju se bolje snašla Zvezda koja je upisala pobjedu od dva koša razlike.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Do trijumfa ih je vodio Marko Simonović koji je ubacio 23 poena, dok je Stefan Jović dodao 14. S druge strane, Austin Daye je ubacio 24 poena, dok je Alex Tyus dodao 19.

U ostalim mečevima večerašnjeg programa CSKA Moskva slavila je protiv Panathinaikosa sa 81:77, dok je Žalgiris bio bolji od Baskonije sa 78:73.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi