Žestoka borba igrača Partizana, ali poraz nije izbjegnut

Liga prvaka

Žestoka borba igrača Partizana, ali poraz nije izbjegnut

E. Škorić

Partizan je poražen od AEK-a rezultatom 69:65 u meču 13. kola Lige prvaka.

Paritzan je u Pioniru ugostio grčku ekipu, ali nije uspio da dođe do pobjede u jednoj dosta uzbudljivoj utakmici.

Domaćin je poveo 2:0, a onda je uslijedila 9:0 serija gostiju, koji su na kraju prve četvrtine imali osam poena prednosti, pa je na semaforu pisalo 19:11.

Stečenu prednost Atinjani nisu željeli da ispuste do poluvremena, pa je opet bilo plus osam u njihovu korist (41:33). Početkom drugog poluvremena AEK odlazi na dvocifrenu prednost.

Onda se uključila Partizanova mašina i vratila se na svega dva poena zaostatka (53:55). U zadnjoj četvrtini Partizan je na sve načine uz podršku navijača pokuašao da se vrati, ali nije uspio, pa je poražen sa 69:65.

Srpskog velikana predvodio je Stefan Birčević sa 16 poena uz osam skokova, 13 je dodao Novica Veličković uz šest uhvaćenih lopti i sedam promašaja. AEK su nosili Larencakis sa 14 i Roko Leni Ukić sa 13 poena, pogodivši zajedno sedam od devet šuteva za tri poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi