Žalgiris siguran protiv Bamberga u Njemačkoj

Euroliga, 23. kolo

Žalgiris siguran protiv Bamberga u Njemačkoj

D. Vejo

Košarkaši Žalgirisa slavili su večeras na gostovanju u Njemačkoj kod Bamberga u okviru 23. kola Eurolige rezultatom 86:91, po četvrtinama je bilo 22:28, 23:21, 23:18 i 18:24.

Gosti su bolje otvorili utakmicu protiv aktuelnog prvaka Njemačke. Sredinom prve četvrtine imali su čak 11 poena prednosti, ali se domaćin trznuo, pa tako istu završio sa zaostatkom od šest poena (22:28).

Nakon što su konsolidovali redove, Nijemci su u nastavku zaigrali nešto kvalitetnije. Pred sam kraj drugog perioda, uspio je Bamberg da dođe na poen zaostatka, ali se onda isprsio sjajni Motum koji postiže tri poena, pa se tako na predah odlazi pri rezultatu (45:49).

U trećoj dionici, nešto slabije izdanje pružili su gosti, što Bamberg koristi i tako stiže do prednosti prije početka posljednjeg kvartala (68:67).

A onda, ukazao se raspoloženi Lekavicius koji zajedno sa Jankunasom, donosi pobjedu svom timu. 

U pobjedi Žalgirisa istakao se Lekavicius sa velikih 29 poena, dok su to u redovima domaćina bili Melli i Theis sa 17 postignutih koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi