Young i Cibona se razišli nakon mjesec dana

Sporazumni raskid ugovora

Young i Cibona se razišli nakon mjesec dana

Američki košarkaš Jahmar Young sporazumno je raskinuo ugovor sa Cibonom. 

Young je u Zagreb stigao kao zamjena za Langstona Halla, međutim za vrijeme provedno u klubu nije ostavio dovoljno dobar dojam i nakon mjesec dana saradnje Cibona je potvrdila kako je raskinut ugovor između dvije strane. 

"Ovim putem zahvaljujemo Jangu na saradnji, te mu želimo puno sreće u daljnjoj karijeri", objavila je Cibona, koja se nedavno rastala i sa trenerom Slobodanom  Subotićem i na njegovo mesto postavila Antu Nazora.

Bivši član Širokog je u dresu Cibone odigrao pet utakmica, prosječno je postizao 9,6 poena i 2,4 asistencije u 19 minuta igre. 

Osim Širokog, Young je ranije imao priliku još igrati za Crvenu zvezdu, Ventspils, Paris-Levallois, Hapoel Haifu, Huracanes, Nizhny Novgorod. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi