Westbrook predvodio Oklahomu u pobjedi protiv Dallasa

Westbrookov 37. triple-double

Westbrook predvodio Oklahomu u pobjedi protiv Dallasa

D. Rakanović

Košarkaši Oklahome savladali su noćas na gostovanju Dallas Maverickse rezultatom 92:91, poene odluke u posljednjim sekundama postigao je ko drugi, nego Russell Westbrook. 

U odličnoj utakmici Oklahoma je slavila nakon velikog preokreta. Dallas je bolje otvorio utakmicu i na poluvrijeme je otišao sa 15 poena prednosti. Međutim, gosti se ne predaju, te tokom trećeg perioda igre smanjuju zaostatak na samo jedan poen. Dallas se trojkama uspijeva opet odvojiti na dvocifrenu prednost, pa pred posljednji period imaju 12 poena prednosti. Dallas je trojkom Ferrella na pet minuta prije kraja utakmice imao prednost od 14 poena (88:74), ali od tog momenta do kraja utakmice postižu samo jednu trojku, za 91:78 koju je opet postigao Ferrell tri i po minuta do kraja. Od tog momenta je Westbrook preuzeo stvar u svoje ruke i vezao 12 poena u posljednjim minutima i riješio pitanje pobjednika. 

Westbrook je ove noći ostvario svoj 37. triple-double u ovoj sezoni, postigavši 37 poena, 13 skokova i 10 asistencija. Victor Oladipo je ubacio 15, a Taj Gibson 13 poena. 

Kod Dallasa se istakao Nerlens Noel sa 15 poena, Wesley Matthews je dodao 15, a Yogi Ferrell 13 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti