Valencia povela protiv Unicaje u finalu Euro cupa

Slavili sa 68:62

Valencia povela protiv Unicaje u finalu Euro cupa

Košarkaši Valencije poveli su protiv Unicaje iz Malage sa 1:0 u finalnoj seriji Euro cupa nakon večerašnje pobjede na domaćem terenu od 68:62.

Prva dionica ove utakmice protekla je u izjednačenoj košarci pa se na kraći odmor otišlo sa nerješenim rezultatom 20:20. Slična priča desila se i u drugoj četvrtini kada su ekipe ponovo bile izjednačene, a ovog puta je bilo 15:15 i na odmor se otišlo sa rezultatom 35:35. 

Nastavak meča donio je ipak nešto bolju igru Valencije koja je bila malo bolja i u trećoj i u četvrtoj četvrtini sa dva, odnosno četiri poena razlike pa su na kraju slavili pobjedu.

Do trijumfa ih je vodio Bojan Dubljević sa 14 poena, dok je poen manje imao Joan Sastre. Kod Unicaje Jeff Brooks je imao 11 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi