Težak poraz Cibone od Mornara, Sulejmanović ponovo odličan

Odlazak Žižića teško pao ekipi

Težak poraz Cibone od Mornara, Sulejmanović ponovo odličan

E. Čaušević

Košarkaši zagrebačke Cibone večeras su doživjeli težak poraz na gostovanju protiv Mornara u meču ABA lige.

Večerašnji meč u Baru bio je odličan dokaz koliko Ciboni fali Ante Žižić koji je prije nekoliko dana napustio klub. Zagrabački tim večeras je deklasiran od strane Mornara sa 92:57. 

Već od prve četvrtine (24:15) bilo je jasno da gosti nemaju šta tražiti te da se neće dobro provesti u ovom meču. Iako se Cibona borila na kraju nisu uspjeli izbjeći težak poraz bez svog najboljeg košarkaša koji je karijeru nastavio u Darussafaki.

Najefikasniji u ekipi Mornara bili su Jones i Voler sa po 14 poena. U Ciboni se istakao bh. reprezentativac Emir Sulejmanović koji je upisao double-double sa 14 poena i deset skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi