Strasbourg bolji od Cibone, Sulejmanović bez poena

Ubjedljiv poraz u Ligi prvaka

Strasbourg bolji od Cibone, Sulejmanović bez poena

E. Čaušević

Košarkaši Cibone večeras su doživjeli ubjedljiv poraz na gostovanju protiv Strasbourga u okviru 13. kola košarkaške Lige prvaka.

Francuski klub je bez većih problema večeras upisao pobjedu nad Cibonom rezultatom 71:56. Domaći su sjajno otvorili večerašnji meč te su napravili seriju 7:0, a zagrebački tim je tek u četvrtoj minuti prve četvrtine stigla do prvih poena.

Nakon toga Cibona je zaigrala nešto bolje, ali je Strasbourg uspio da čuva prednost, te se na odmor otišlo kod rezultata 32:26. No, u drugom poluvremenu košarkaši francuske ekipe su ubacili u veću brzinu, te su bez većeg otpora Cibone stigli do pobjede od 71:56.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Slughter i Murphy koji su ubacili po 13 poena, dok se u Ciboni istakao Reynolds sa 15 poena. Bh. reprezentativac Emir Sulejmanović na parketu je proveo 16 minuta i upisao je šest skokova.

Liga prvaka, 13. kolo:

Strasbourg - Cibona 71:56

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi