Spanoulis: Tim je važan
Foto: EPA

Plejmejker Olympiacosa nakon trijumfa u Istanbulu

Spanoulis: Tim je važan

Košarkaši Olympiacosa savladali su Anadolu Efes u Istanbulu (74:62) i izjednačili na 2:2 u četvrtfinalnoj seriji Eurolige.

Najzaslužniji za gostujući trijumf Olympiacosa bio je Vassilis Spanoulis sa 18 postignutih poena i četiri proigravanja.

"U posljednje dvije utakmice nismo igrali kako znamo, mučili smo se i u napadu i u odbrani, ali sada smo pokazali karakter i igrali na način na koji želimo. Ipak, ništa nije gotovo, potrebna nam je još jedna pobjeda. Oduvijek sam govorio da je košarka timski sport – tim pobjeđuje, ne pojedinac. Svi su važni za naš tim, pogotovo u ovoj seriji kada nam je potrebno da svi budemo na visokom nivou", rekao je plejmejker Olympiacosa.

Odlučujuća peta utakmica na programu je narednog utorka (20h) u Pireju. Pobjednik tog duela igraće u polufinalu Final Foura protiv moskovskog CSKA.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U drugom polufinalu igraju Fenerbahče i Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi