Španija i Srbija glavni favoriti za osvajanje Eurobasketa
Foto: EPA

Kladionice najviše vjeruju Špancima

Španija i Srbija glavni favoriti za osvajanje Eurobasketa

M. Šljivak

Evropsko prvenstvo u košarci biće održano ovog ljeta od 31. augusta do 17. septembra.

Eurobasket će se održati u četiri zemlje (Finska, Izrael, Rumunija i Finska), a nešto više od mjesec dana prije početka takmičenja, najveći favorit za osvajanje medalje je aktuelni prvak Španija.

Kladionice daju kvotu tri na trijumf Furije, koja dolazi u iskusnom i veoma jakom sastavu na prvenstvo Evrope.

Iza Španije kao najveći favorit slovi Srbija. Kvota na naše susjede je 4.5, a zatim slijede Francuska (6.00), Grčka (9.00), te Litvanija i Turska (11.00).

Ako vjerujete selekciji Hrvatske na njih je kvota čak 16, Crnogorci imaju kvotu od čak 51, dok je apsolutni autsajder selekcija Rumunije. Iako su domaćini kvota na njihovo osvajanje Eurobasketa je 1001.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi