Šok za Katalonce: Valencia izbacila Barcelonu
Foto: EPA

ACB liga, četvrtfinale

Šok za Katalonce: Valencia izbacila Barcelonu

M. Šljivak

Košarkaši Valencije igraće u polufinalu ACB lige. Ovaj tim je večeras u trećem meču četvrtfinalne serije pobijedio Barcelonu 67:64, te ćemo ih gledati u polufinalu.

Valencia je bolje ušla u meč. Na otvaranju su odmah stekli dvocifrenu prednosti (15:3), ali se Barca vratila i nakon prve dionice su domaći imali svega pet poena prednosti, 19:14.

Domaći košarkaši su vodili cijelim tokom druge dionice. Uspjela je Barca u jednom trenutku da dođe na samo minus dva, ali je razlika od pet poena ostala i na poluvremenu, 31:26.

Interesantna utakmica je viđena i u nastavku. Barcelona nije nijednom imala prednost, ali su konstantno ostajali u igri. 

Ipak, na kraju nisu mogli da stignu do preokreta. Valencia je uspjela da završi posao u ovom meču i zasluženo odlaze u polufinale.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Fernando San Emeterio je predvodio domaće sa 13 poena u ovom meču, Rafa Martinez je dodao 12, dok je od Barcelone Tyrese Rice ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi