Službeno: Alimpijević novi trener Crvene zvezde

Zvezda pronašla zamjenu za Dejana Radonjića

Službeno: Alimpijević novi trener Crvene zvezde

D. Rakanović

Košarkaški klub Crvena zvezda imenovao je Dušana Alimpijevića za novog trenera.

Doskorašnji trener FMP-a na klupi Crvene zvezde će tako naslijeditzi Dejana Raodnjića, pod čijim vodstvom su crveno-bijeli za četiri godine osvojili devet trofeja. 

Mladi stručnjak potpisao je trogodišnji ugovor, a njegov prvi pomoćnik biće legenda srbijanske košarke Milenko Topić. 

"Svaki početak je težak. Insistiraćemo na tome da se u što većem broju okupimo ranije da bismo imali više vremena da se uigramo. Želja za radom i rezultatima ne smije da se dovodi u pitanje. Ovo je zaista ostvarenje sna, a isto tako i obavezuje. Svjestan sam i dobrog i lošeg. Nisam došao kao zamjena za Radonjića. On je trener koji je zlatnim slovima ispisao ime i prezime u istoriju ovog kluba. Postigao je rezultate vrijedne poštovanja, ali je to priča koja je iza nas i sa te strane ne osjećam pritisak. Čim postoje ljudi koji su nam ukazali poverenje, jedini pritisak je da to povjerenje ne izigram“, rekao je Alimpijević, prenosi službena stranica kluba. 

Alimpijević je karijeru počeo u stručnom štabu Vojvodine, a potom je kao prvi trener Spartaka iz Subotice bilježio fantastične rezultate koji su ga i preporučili za klupu FMP-a. Sa mladim timom iz Železnika je prethodne sezone ostvario istorijski plasman u finale Prvenstva Srbije i potpuno opravdao epitet jednog od najtalentovanijih trenera u Srbiji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi