Fantastična igra bh. košarkaša

Sjajni Nurkić zablistao protiv Orlanda

M. Šljivak

Jusuf Nurkić očigledno je došao do daha trejdom iz Denvera u Portland.

Već u drugoj utakmici za tim iz Oregona bh. centar je došao do double-double učinka od 12 poena i 12 skokova, a tome je dodao i pet asistencija, tri ukradene lopte i dvije blokade.

Fantastično je Nurkić izgledao u ovom susretu. Vidjela se velika želja za igrom kod njega, a na kraju je učinak bio izuzetno dobar.

Mogao je Nurkić i do triple-doublea. Ipak, njegovih pet ili šest asistencija su saigrači promašili praktički na zicerima, pa je na kraju ostao na pet asistencija u ovom meču.

"Želim učiniti saigrače boljim. Želim asistirati i možda nekad pretjeram u tome, ali volim se zabavljati", rekao je Nurkić nakon meča.

Protiv Orlanda je Nurkić 12 puta šutirao prema košu. Pogodio je šest lopti, pa je učinak s tim i još bolji. Ipak, poseban doprinos je dao u odbrani, gdje je bio zaista fantastičan.

U videu možete pogledati sve poene Jusufa Nurkića u ovom meču.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi