Sito Alonso ostaje na klupi Baskonije

Uprava Baskonije zadovoljna radom trenera

Sito Alonso ostaje na klupi Baskonije

D. Rakanović

Trener Baskonije Sito Alonso ostaće na klupi ove španske ekipe i naredne sezone.

Dan nakon što se Baskonija plasirala u polufinale play-offa španske ACB lige gdje će odmjeriti snage sa Valencijom, uprava kluba i Sito Alonso dogovorili su produžetak saradnje. prenosi španska Cadena Ser Vitoria

Alonso je prošlog ljeta potpisao sa Baskonijom ugovor na godinu dana sa opcijom da se produži na još jednu godinu, a pošto su u klubu zadovoljni rezultatima on će biti trener i slijedeće sezone. 

Baskonija se ovim potezom obezbijedila od pokušaja Barcelone, koja je Alonsa vidjela kao nasljednika Giorgosa Bartzokasa, koji je dobio otkaz u Barci poslije katastrofalne sezone.  

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi